Troskab

16 May 2010

I starten af vores forhold, fortalte min kæreste mig to ting:

Begge dele kunne jeg ikke rigtig se noget problem i. Altså, det med en ekstra pige var måske det, hvor man skulle være opmærksom, men det var ikke et problem som sådan.

Tiden gik og det skete da at pigesex blev nævnt. Men ikke noget seriøst. Jeg brugte det af og til som dirty-talk når vi dyrkede sex (Hvordan tror du hendes hår ville føles, når det fejer over din krop).

Hun var bange for, hvad der ville ske. Ville jeg syntes at pigen var sødere, sjovere, flottere? Også selvom vi efterhånden har 10 års historie sammen, nagede frygten hende.

Men ligeså stille blev spørgsmålene mere konkrete. Hun begyndte at åbne lidt op og fortælle hvilke piger hun tændte på. Men ikke noget konkret. Ingen planer.

En aften, for et par uger siden snakkede vi så lidt mere seriøst om det. Hun bekræftede at hun faktisk stadig var interesseret i at finde en pige, men ville føle det var utroskab. Det kunne jeg ikke rigtig følge hende i, da vi jo aftaler spilleregler og at vi begge kan sige fra.

Eneste krav fra min side, er at vi i første omgang deler oplevelsen. Altså, jeg vil være til stede - hvad min rolle skal være, ved jeg ikke. Men jeg ville have det fint med at være tilskuer (selvom det måske vil virke en smule underligt). I første omgang skal hun være fortrolig med situationen og den skal afmystifiseres.

Vi kom også ind på "rigtig" utroskab.

Utroskab

Hun havde den holdning, at hvis jeg var hende utro, så var det ud af vagten. Noget som jeg modargumenterede imod: Min holdning var og er - det er simpelhen for nemt købt at tage det standpunkt. Der er flere problemer heri. Jeg syntes at det svarer til, at en enkelt fejl/dumhed er meget værre end det gode forholdet (forhåbenligt) har budt på. Er det ikke værd at overveje om man bør slås for det forhold man har. For den gode tid. Det betyder ikke, at jeg siger at utroskab er ok, men overvej det lige om konsekvensen ikke gør ondt værre.

Utroskab er for mig, et tillidsbrud. Når man overvejer fremtiden, så handler det meget om man kan genskabe det tillid. Men jeg syntes det er respektløs overfor forholdet at gå i automat-pilot og droppe forholdet som reaktion til utroskab. Utroskab er jo ikke een størrelse. Der er det tilfældige møde hvor liderligheden styrer mere end hvad godt er, og så er der det planlagte utroskab. Førstnævnte syntes jeg ikke er ligeså alvorligt som sidstnævnte. Dermed ikke sagt, at utroskab skal tages med lethed. Men overvej lige, som den person som oplevede sin partner som utro, får det bedste ud af at droppe forholdet. Det skal heller ikke forstås, at hvis det var utroskab med en tilfældig, at man så skal tilgive det. Det handler om at finde ud af, hvorfor det skete, og om der er mulighed for at reparere forholdet.

Det var svært for mig at få forklaret, at overvejelsen er vigtigt. Jeg syntes ikke utroskab er OK. Og jeg vil også blive voldsomt såret hvis hun var mig utro.

Et forhold, 3 personer?

Men hendes argument var lidt, at hvis vi er et par, skal vores lyster udforskes i vores tosomhed. At bringe andre ind, virkede som om hun opfattede som en mangel på forholdet.

Jeg kan godt følge hende, men syntes det er lidt misforstået. Hvis hun vil dyrke sine idoler, finder hun ligesindede. Hun er ikke bundet i vores forhold. Hvis hun vil eksperimentere med sexlivet, jammen så lad os begge se hvad det kan føre med sig.

Når man er single er man fri til at eksperimentere. Men når man så har fundet "den eneste ene", så må man ikke. Hvorfor skulle jeg begrænse min kæreste og hendes lyster, bare fordi hun er sammen med mig.

Vi skal tage hensyn til hinanden og vi skal sørge for at ingen tager skade. Vi skulle begge gerne få en positiv oplevelse ud af det, uden at forholdet tager skade.

Pigedrømme

Vi fik snakket meget. Og hun virker mere tryg ved situationen. Og har så småt snakket om hvordan hun gerne vil have at en aften med en ekstra pige skal gå. Faktisk virker hun meget mere afklaret end nogensinde før, og hun er nu jævnligt inde på scor, for at se hvilke muligheder der er.

Vi har ikke travlt. Eet er hvad man kan tænke igenne, noget andet er hvordan man reagerer efterhånden som situationen bliver mere håndgribelig. Så lad os se hvad der sker.

Pigesex er rimeligt accepteret i samfundet. Det opfattes jo som frækt og uskyldigt. Så lad os starte der.

Om det bliver til mere end to vil tiden vise.

Men indtil da, ved jeg at tanken tænder hende. Og det er jo også nyttig viden.

Tilbage til forsiden
View Comments
blog comments powered by Disqus